кількість переглядів сторінки

понеділок, 2 листопада 2015 р.

З Харківщини забирають служити 648 призовників

З Харківщини забирають служити 648 призовників Тимчасово виконуючий обов'язки військового комісара Харківської області Юрій Калгушкін вважає головним завданням забезпечити осінній призов не лише кількісно, а й якісно.

Про це він сказав у п'ятницю на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Головне завдання - забезпечити осінній призов не лише кількісно, а й якісно. Це означає, служити підуть ті, у кого дозволяє здоров'я, а також є бажання бути призваним", - зазначив Калгушкін.

За його словами, вже 1 листопада із збірного пункту обласного військкомату почнеться розрахована на три тижні відправка в цілому 648 призовників: "Більше половини - у Нацгвардію, третина - в армію, 30 осіб - у спецтранспортну службу".

"Тих, хто ухиляється, зараз менше, ніж навесні, хоча і кількість призовників удвічі менша. Для ефективнішої роботи на місцях створили додатково 12 районних військових комісій, тепер їх загалом 34", - додав Калгушкін.

Він повідомив, що план контракту на поточний рік - 500 осіб, і 450 з них вже підписали документи, причому кожен п'ятий контрактник - жінка.

"Щодо плану часткової мобілізації, то за всі шість хвиль він виконаний на 75%. Якщо і буде сьома хвиля, то перевагу віддадуть контрактникам. Це добровільний, мотивований вибір професії. Аналіз колишніх мобілізацій показав, що були допущені помилки по частині морально-ділових якостей призовників", - наголосив Калгушкін.

Як повідомляв Укрінформ, 27 жовтня у Харкові міністр оборони України генерал армії Степан Полторак пообіцяв перевірити тутешні військкомати на предмет "вуличного" призову: "Служити повинен лише той, хто сам цього хоче".

Немає коментарів:

Дописати коментар